"Facebook'ta peşinizde kim var?"

Facebook bilgileriniz kimlerin eline geçiyor? İşte hepsini görmenin ve düzenlemenin yolu!

Facebook, aileniz ve arkadaşlarınızla iletişim halinde kalmanız, onların hayatlarında ne yaptıklarını takip etmeniz için harika bir araç. Facebook'u kullanmak ücretsiz olsa da size tüm sunulanlar, sizin de birçok bilginizi firmaya teslim etmeniz anlamına geliyor. Bilgileriniz sadece Facebook'ta kalmıyor, birçok reklam firmasının da eline geçiyor.

Bir uygulamaya veya web sitesine Facebook ile oturum açtığınızda, karşınızdaki firmaya genellikle e-posta adresiniz, konumunuz, telefon numaranız gibi kişisel bilgilerinizi vermiş oluyorsunuz. Gizliliğinizden endişeleniyorsanız, yapabileceğiniz iki şey var: Reklam takibinden çıkmak ve Facebook profilinizle ilişkili uygulamaların listesine bakmak.


İlk adımı gerçekleştirmeniz oldukça kolay. Bu sayfadaki talimatları izleyip, farklı web sitelerinde reklam olarak görüntülenmekten kurtulabilirsiniz.

İkinci adımda ise uygulama listenize bakmanız gerekiyor.

Bunun için Ayarlar > Uygulamalar > Kullandığınız uygulamalar > Tüm uygulamaları göster yolunu izleyin. Karşınıza muhtemelen uygulamalardan oluşan uzun bir liste gelecek. Burada Düzenle bağlantısına tıklayarak uygulamaların hangi verilerinize eriştiğini görebilir, isterseniz "x" simgesine tıklayarak onu kaldırabilir, verdiğiniz izinleri geri alabilirsiniz.



(trtturk)


Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2014, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner521

Yandex.Metrica